JK Rwanda Logo Adventure travel
   
 
Back to JK Rwanda Safaris Index Rwanda Safaris at JK Rwanda Practical Information from JK Safaris Primates and parks in Rwanda What's on at JK Safaris Contact JK Safaris Rwanda Rwanda JK Safaris
 
 

GORILLA SAFARI

4 dagar - 3 nätter

Nationalparken Volcanoes & Kigali

Vår kortast safari fångar hjärtat av Rwanda - ett besök hos bergsgorillorna i nationalparken Volcanoes i norra Rwanda. Att möta dessa vänliga giganter i deras naturliga hemvist är en världsunik upplevelse som alla borde få uppleva. Deltagarna på turen har möjlighet, som extra tillägg, att besöka guldaporna eller vandra till Dian Fosseys grav.

Dag 1
Ankomst till Kigalis internationella flygplats där du möts av JK safari Rwanda och din guide/chaufför för safarin. Lunch i Kigali eller Ruhengeri beroende på ankomsttid. Vi fortsätter norrut till foten av vulkanerna i nationalparken Volcanoes. Du kan välja på att övernatta på det prismässigt måttliga "Gorilla nest" eller "Virunga lodge" som är ett högkvalitativt ekologiskt hotell med magnifik utsikt över vulkanerna och Burerasjön och Ruhondo.

Dag 2
Tidig frukost innan vi fortsätter till parkkontoret, där besökarna samlas kl. 07.00 för information om "beteende" vid besök hos bergsgorillorna. Här möter du din bergsguide och startar din vandring för att finna gorillorna. Längden på vandringen beror på var gorillorna befinner sig i nationalparken och väderförhållandena.

Det är viktigt att ha bekväma vandringskängor, långbyxor som skydd i den snåriga terrängen och mot brännässlor, sötsaker samt tillräckligt med vatten eftersom det är varmt och fuktigt i regnskogen under dagen. Du tillbringar en timma med bergsgorillorna, som är en fantastisk upplevelse - innan du vandrar tillbaks till parkkontoret och återvänder till din lodge/hotell.

Övernattning på Gorilla nest eller Virunga lodge.

Dag 3
Möjlighet till en andra gorillavandring eller vandring till de utrotningshotade guldaporna. Alternativt vandring till den legendariska Dian Fosseys grav. Båda alternativen måste förbokas.

Återvänder till Kigali på eftermiddagen. Övernattning i Kigali.

Dag 4
Tiden tillåter ett besök på folkmordsmuseet och transfer till flygplatsen i Kigali.

Pris per person i US $:

Persons
1
2
3
4+
US$
2,995
2,160
1,955
1,850

Tillägg för enkelrum: 240 US$ per person i enkelrum

Tillägg på Virunga lodge för två övernattningar: 1,590 US$ per person i dubbelrum
Tillägg på Virunga lodge för två övernattningar: 1,990 US$ per person i enkelrum

Tillägg på Kigali Serena för en extra natt: 150 US$ per person i enkelrum
Tillägg på Kigali Serena för en extra natt: 240 US$ per person i dubbelrum

Möjligheter till extra aktiviteter:
1. Tillstånd för andra gorillavandring: 750 US$ per person
2. Vandring till guldaporna: 100 US$ per person
3. Vandring i Dian Fossey fotspår: 75 US$ per person