JK Rwanda Logo Adventure travel
   
 
Back to JK Rwanda Safaris Index Rwanda Safaris at JK Rwanda Practical Information from JK Safaris Primates and parks in Rwanda What's on at JK Safaris Contact JK Safaris Rwanda Rwanda JK Safaris
 
 

BÄSTA av RWANDA

10 dagar - 9 nätter

Nationalparken Akagera, Nyungweskogen, nationalparken Volcanoes, Kigali & Kivusjön

Den här safarin inkluderar både besök hos bergsgorillorna och schimpanserna samt savannen i nationalparken Akagera östra Rwanda, som erbjuder en mångfald av djur och fåglar. Safarin inkluderar även den vackra Kivusjön med vita sandstränder i nordvästra Rwanda - ett perfekt avslut på resan i det bästa av Rwanda.

Dag 1
Ankomst till Kigalis internationella flygplats där du möts av JK safari Rwanda och din guide/chaufför för safarin. Lunch i Kigali eller på färdvägen beroende på ankomsttid.
Vi fortsätter till östra Rwanda och nationalparken Akagera. Safaritur på savannen under eftermiddagen och övernattning på Akagera Lodge

Dag 2
Färd till södra Rwanda och nationalparken Nyungweskogen, där vi ankommer sen eftermiddag eller tidig kväll. Lunch på vägen och besök på museet i Butare.

Övernattning på Nyungwe Forest Lodge eller hotell i Cyangugu.

Dag 3
Tidig start för att vandra till schimpanserna. Det kan ta alltifrån ett par timmar till en heldag beroende på var schimpanserna befinner sig. Det ska nämnas att det finns ingen garanti att se schimpanserna då de är oberäkneliga och kan förflytta sig långa sträckor under en dag. Det finns ett flertal andra primater i Nyungweskogen som rödvis grueza, L´Hoests apa, silverapa, Mangabey för att nämna några. Efter vandringen återvänder vi till hotellet.

Övernattning på Nyungwe Forest Lodge eller hotell i Cyangugu.

Dag 4
Långfärd till norra Rwanda och till foten av vulkanerna i nationalparken Volcanoes.
Du kan välja på att övernatta på det prismässigt måttliga "Gorilla nest" eller "Virunga lodge" som är ett högkvalitativt ekologiskt hotell med magnifik utsikt över vulkanerna och Burerasjön och Ruhondo.

Restid från Kigali till Volcanoes är 3-4 timmar. Övernattning på Gorilla nest eller Virunga lodge.

Dag 5
Tidig frukost innan vi fortsätter till parkkontoret, där besökarna samlas kl. 07.00 för information om "beteende" vid besök hos bergsgorillorna. Här möter du din bergsguide och startar din vandring för att finna gorillorna. Längden på vandringen beror på var gorillorna befinner sig i nationalparken och väderförhållandena.

Det är viktigt att ha bekväma vandringskängor, långbyxor som skydd i den snåriga terrängen och mot brännässlor, sötsaker samt tillräckligt med vatten eftersom det är varmt och fuktigt i regnskogen under dagen. Du tillbringar en timma med bergsgorillorna som är en fantastisk upplevelse - innan du vandrar tillbaks till parkkontoret och återvänder till din lodge/hotell.

Övernattning på Gorilla nest eller Virunga lodge.

Dag 6
Möjlighet till en andra gorillavandring eller vandring till de utrotningshotade guldaporna. Alternativt vandring till den legendariska Dian Fosseys grav. Båda alternativen måste förbokas.

Övernattning på Gorilla nest eller Virunga lodge.

Dag 7
En vacker färdväg till de vita sandstränderna vid Kivusjön. Fri tid. Övernattning på Kivu Serena Hotel.

Dag 8
Heldag vid Kivusjön.

Dag 9
Å tervänder till Kigali. Stadstur som inkluderar ett besök på folkmordsmuseet. Övernattning på hotell i Kigali

Dag 10
Avresa


Pris per person i US $:

Persons
1
2
3
4+
US$
6,625
4,840
4,245
3,965

Tillägg för enkelrum: 720 US$ per person i enkelrum

Tillägg på Virunga lodge för två övernattningar: 1,590 US$ per person i dubbelrum
Tillägg på Virunga lodge för två övernattningar: 1,990 US$ per person i enkelrum

Tillägg på Kigali Serena för en extra natt: 150 US$ per person i enkelrum
Tillägg på Kigali Serena för en extra natt: 240 US$ per person i dubbelrum

Möjligheter till extra aktiviteter:
1. Tillstånd för andra gorillavandring: 750 US$ per person
2. Vandring till guldaporna: 100 US$ per person
3. Vandring i Dian Fossey fotspår: 75 US$ per person